Sådan vedligeholder du dine AIRTOX sko?

AIRTOX har, ligesom alle andre sko, brug for regelmæssig pleje for at sikre deres holdbarhed. Nedenfor har vi samlet en række råd og tricks til hvordan du vedligeholder dine AIRTOX sko.

AIRTOX: SKOPLEJE GUIDE

For at sikre og øge holdbarheden af dine AIRTOX sko er det vigtigt, at give dem den rette pleje. Vi har samlet en række råd, så du på bedst mulig måde kan sikre holdbarheden af dine AIRTOX sko. AIRTOX er lavet til at blive brugt! Men en smule pleje gør en stor forskel og vil få de mest komfortable sikkerhedssko på markedet til at holde endnu længere. 

 
how to take care of airtox shoes 

Vedligeholdelse af dine airtox sko

Uanset hvilket mærke eller model dine sko er, er det vigtigt, at rengøre dem regelmæssigt og fjerne grus og skidt fra snørehullerne.

Efter hårdt brug af dine AIRTOX sko anbefales det, at de vaskes med en fugtig klud, svamp eller blød børste. Lunken vand skulle gøre arbejdet, så brug aldrig kemiske rengøringsmidler. Hvis lunken vand mod al forventning ikke fjerner det genstridige snavs anbefales det, at bruge en meget lille mængde skånsom opvaskemiddel.

Når du tørrer dine våde AIRTOX sko, hvad enten de er våde fra skorengøring, arbejdsforhold eller skiftende vejr, er det vigtigt, at du fylder dem med papir inden du stiller dem til tørre. Papiret absorberer fugten indefra og sørger for, at skoene holder formen. Lad dine AIRTOX lufttørre i et venitliteret område, og undgå at tørre dem i nærheden af en varmekilde, da direkte varme vil udtørre dine sko og formindske holdbarheden.

På AIRTOX sko, som ofte er skiftevis våde og tørre, kan læderet have en tendens til at tørre ud. Hvis læderet på dine AIRTOX sko virker meget tørt, kan du med fordel gnide en smule læderfedt på for at sikre, at læderet forbliver blødt og fleksibelt. En lille mængde læderfedt kan også med fordel bruges i vedligeholdelsen af syninger og sikre dem mod at tørre ud og eventuelt knække.

Sådan skaber du det mest optimale indeklima

Sikkerhedssko i al almindelighed rimer sjældent på åndbarhed. Et udbredt problem blandt arbejds- og sikkerhedssko er, at de oftest bliver meget varme indeni og gør fødderne svedige. AIRTOX har ved hjælp af de nyeste teknologier skabt en åndbar sko, som giver fødderne et godt indeklima og formindsker problemet med svedige fødder. For at sikre, at du opnår det bedst mulige klima for dine fødder frarådes det, at du bruger tennis- og bomuldssokker. Bomuld holder på fugten og dine fødder bliver derfor fugtige og våde. Det anbefales, at du istedet bruger tekniske sokker eller tynde uldsokker, da disse leder fugten væk fra foden.

Èn ting som i særdeleshed formindsker AIRTOX skoenes unikke åndbarhed er imprænering. Du må aldrig imprænere dine AIRTOX sko, da imprænering tilstopper skoens porrer og indkapsler fugten i skoen. Tørt eller revnet læder har, som beskrevet tidligere, godt af lidt læderfedt, men brug kun en meget lille mængde. Ved at smøre for meget læderfedt tilstoppes porrerne ligeledes og åndbarheden i dine AIRTOX sko forringes.

Knirkende/knagende UTURN®

UTURN er en fantastisk opfindelse, som for mange har erstattet irriterende og besværlige snørrebånd på arbejds- og sikkerhedssko. Dog oplever nogle brugere, at der på udvalgte AIRTOX modeller med UTURN kan forekomme lydgener, når skoen er i brug. Den knirkende og knagende lyd opstår, når wirene i UTURN-systemet er i kontakt med læderet og samtidig bevæger sig frem og tilbage op af materialet ved gang. Problemet kan let afhjælpes, ved at påføre et tyndt lag læderfedt lige under stedet, hvor wirene i snøresystemet er i kontakt med materialet. På denne måde løses problemet og lyden forsvinder.

En lille indsats gør en stor forskel. Så husk, at pleje og rengøre dine AIRTOX sko, hvis du vil have dem til at holde længere.