Lovgivning om sikkerhedssko

Nedenfor vil vi give dig et kort og hurtigt overblik over, hvilke regler der er gældende indenfor sikkerhedssko – blandt andet ESD sikkerhedssko – samt hvilke certificeringer sko fra AIRTOX opfylder. Søger du en mere detaljeret og vejledende forklaring henvises der til Arbejdstilsynet.

SRC, P og ESD sko – Hvad er kravene til sikkerhedssko? hvad siger lovgivningen?

Helt simpelt foreskriver loven, at sikkerhedsfodtøj skal være CE-mærket, og at fodtøjet skal være egnet til brug under de eksisterende forhold på arbejdsstedet. Sikkerhedsko skal anvendes fra arbejdets begyndelse og under hele dets varighed. Dit valg af sikkerhedsfodtøj skal tage udgangspunkt i din arbejdssituation og de risici, der er i forbindelse med arbejdet.


Sikkerhedsfodtøj, også referet til som værnefodtøj, er helt grundlæggende fodtøj med tåværn og som derudover kan have supplerende værneegenskaber.

Hvad betyder s1, s2 og s3?

Indenfor sikkerhedsfodtøj arbejdes der med tre overordnede CE-certificeringer: S1, S2 og S3. CE-certificeringerne er skabt til at danne et hurtigt overblik over det pågældende fodtøjs sikkerhedsfunktioner.

  • S1: åndbare materialer
  • S2: vandafvisende materialer
  • S3: vandafvisende materialer og sømværn
Fælles for S1, S2 og S3 er: tåkappe, lukket trædeflade, oliebestandig ydersål, energiabsorbtion og antistatiske egenskaber. Sidstnævnte betyder også, at skoene kan klassificeres som ESD sko.

Hvilke certificeringer har de forskellige airtox-modeller?

AIRTOX har følgende certificeringer:
MR2, MR3   EN ISO 20345 S1-P SRC ESD
     
MA6   EN ISO 20345 S3 SRC ESD
     
SX4, SX5, SR7, SR5, SR55    EN ISO 20345 S1-P SRC ESD
     
SL55   EN ISO 20345 S3 SRC ESD

 

Som det fremgår er alle AIRTOX sikkerhedsko CE-mærket. Derudover overholder alle skoene de lovkrav og regler, der stilles til værne- og sikkerhedsfodtøj, da de alle er mærket efter de europæiske normer EN ISO 20345.

Alle AIRTOX sikkerhedssko har tåkappe og sømværn, hvorfor MR2, MR3 og S-serien er angivet som S1-P. P’et er et symbol på, at skoene har sømværn. SRC indikerer, at alle modellerne er skridsikre og ESD sko betyder, at fodtøjet ydermere er antistatiske.

 

  airtox mr2 safety reg

 

Hvis du vil holde dine fødder sikre og komfortable, så vælg et par AIRTOX, der passer til lige netop dine behov.