POPULÆRE SPØRGSMÅL

Her vil du finde svar på de oftest stillede spørgsmål
og en guide til hvordan du vedligeholde dine AIRTOX

Sådan finder du de bedste sikkerhedssko

Sådan vedligeholder du dine AIRTOX sko?

Lovgivning om sikkerhedssko

Hvor finder jeg de nødvendige oplysninger om AIRTOX produkter?

Oplysninger om de forskellige produkter er at finde under fanen KOLLEKTIONER. Her kan du finde produktbeskrivelser, læse mere om egenskaber og se billeder af hver enkelt model. Detaljeret information om de tekniske funktioner findes under fanen TEKNOLOGIER.

Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende AIRTOX produkterne, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Hvad enten du ringer eller skriver en mail sidder en af ​​vores hjælpsomme medarbejdere klar til at hjælpe dig.

HVAD GØR AIRTOX SKO SÆRLIGE OG HVORDAN ADSKILLER DE SIG FRA KONKURRENTERNES?

Hos AIRTOX har vi en ny og anderledes tilgang til fremstillingen af sikkerhedssko. For os hører den gamle stil af tunge, grimme og ubehagelige sikkerhedssko fortiden til. Vi bestræber os på, at udvikle og fremstille sikkerhedssko, som er komfortable, åndbare, lette og i et innovativt design.

Alle AIRTOX modeller er udstyret med avancerede teknologier, der giver skoene en lang række fordele og specielle egenskaber. Vores mission er at udvikle og producere sikkerhedssko, der hjælper vores kunder med at forblive trygge og komfortable dag efter dag.

PRODUCERER AIRTOX KUN SIKKERHEDSSKO?

Nej, vi har også en lille kollektion, Y-SERIEN, af sneakers, som er uden sikkerhed.

Selv om vi specialiserer os i sikkerhedsfodtøj, undersøger vi hele tiden markedet for nye teknologier og produkter. I fremtiden planlægger vi at udvide AIRTOX sortimentet til at omfatte flere modeller indenfor sneakers, udendørs beklædning, tilbehør og meget mere.

Hvem kan bruge AIRTOX sko?

AIRTOX sko kan bruges af både mænd og kvinder i en lang række erhverv grundet de mange forskellige modeller og funktioner. Hvilken model du skal vælge afhænger i høj grad af, hvilket formål skoene skal opfylde. Generelt er vores enten S1-P eller S3 certificerede, skridsikre, uden metal sømværn samt ESD certificerede.

AIRTOX S3 sikkerhedssko er ‘hard work’-modellerne SL55 og MA6, som er udstyret med Aqua-Cell membran, hvilket gør dem henholdsvis vandafvisende og vandtætte. Disse modeller er særligt velegnet til den tunge byggebranche, marineingeniøre, olie- og gasboringsindustrien og lignende.

AIRTOX S1-P sikkerhedssko er ikke vandtætte, men derimod ekstremt åndbare og komfortable. Disse modeller er særlig velegnet til folk, der arbejder indenfor den lette byggepladser, køkkenpersonale, medicinske medarbejdere, elektrikere, lageransatte, tømrere, mekanikere og lignende erhverv, hvor arbejdsvilkårene er tørre.

PRODUCERER AIRTOX ARBEJDSSKO, der er egnet til alle kategorier inden for den professionelle sektor?

Alle vores sikkerhedssko er certificeret efter EU-standarder. De er udstyret med beskyttende tåkapper, sømværn og er både ESD og SRC certificerede (skridsikre).
Hvad enten du arbejder i tørre eller våde omgivelser, har vi et par sikkerhedssko, som er velegnet.

Produktbeskrivelser kan forefindes under fanen KOLLEKTIONER.

Hvordan vælger jeg den rigtige model?

Alle vores sko er lavet i en bred skandinavisk pasform og leveres i mange forskellige størrelser. Derudover er alle vores sko enten S1-P SRC ESD eller S3 SCR ESD certificerede efter europæiske standarder.

Du skal være opmærksom på følgende faktorer, når du skal vælge sikkerhedssko:

  1. længden på dine fødder
  2. bredden af ​​dine fødder
  3. din arbejdsaktivitet
  4. dit arbejdsmiljø

For at sikre, at du vælger de rigtige sko, skal du kende reglerne for sikkerhedssko på din arbejdsplads. Hvis du er i tvivl, spørg din arbejdsgiver.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ DE FORSKELLIGE EU-STANDARDER?

I EU skal alle sikkerhedssko være CE-certificerede. Der er tre generelle kategorier inden for CE: S1, S2 og S3.

Den nuværende kollektion af AIRTOX er enten S1-P SRC ESD eller S3 SRC ESD. Alle modeller er skridsikre (SRC) og udstyret med en sål, der leder elektriske ladninger (ESD) samt et fibersømværn (P). Forskellen mellem S1-P SRC ESD og S3 SRC ESD er hvorvidt skoen er vandafvisende. S3 indikerer at skoen er enten vandafvisende eller vandtæt.

Alle AIRTOX sikkerhedssko er CE-certificerede og overholder alle regler fastsat af EU.

HVOR KAN JEG PRØVE AIRTOX SKO?

AIRTOX er at finde i en lang række forretninger rundt om i landet. Gå ind på vores butiksfinder og find en butik nær dig.
Hvis du er interesseret i at købe større mængder af vores produkter, venligst kontakt os, så vi kan arrangere et møde, hvor vi kan fremvise kollektionen.

Hvor kan jeg købe AIRTOX?

AIRTOX fås i udvalgte professionelle butikker over hele landet såsom trælasthandler, byggemarkeder, værktøjsbutikker, profilbutikker mm.. Du kan også købe AIRTOX produkter online hos professionelle webshop partnere.

HVORDAN KAN JEG BLIVE AIRTOX FORHANDLER?

Hvis du ønsker at blive forhandler af AIRTOX, så tøv ikke med at kontakte os.

At købe et par sikkerhedssko af en høj kvalitet og med et ekstremt niveau af komfort er en investering i din krop. Derfor er det også vigtigt at vedligeholde og pleje skoene løbende, da dette vil forlænge holdbarheden. Pleje af dine AIRTOX sko er simpel og det kræver kun en lille indsats. Du kan finde en beskrivelse af, hvordan du plejer dine AIRTOX sko nedenfor.

Hvordan får jeg det bedste klima i mine sko?

Et meget almindeligt problem med sikkerhedssko er, at de har tendens til blive varme og gøre fødderne svedige og ildelugtende.

Der er dog en række ting, du kan gøre for at få give dine fødder de bedste betingelser for et godt klima:

  1. Brug aldrig bomuldssokker/tennissokker, da disse vil gøre dine fødder mere svedige. Bomuld holder på fugt og gøre dine fødder svedige og ildelugtende.
  2. Brug altid tynde tekniske sokker eller tynde uldstrømper, da materialerne i disse sokker effektivt føre fugten væk fra huden og giver dig friske og tørre fødder dagen lang.
  3. Brug aldrig imprægneringsspray eller store mængder læderfedt på dine AIRTOX sko. Sprayprodukter og store mængder læderfedt vil tilstoppe porerne i læderet og resultere i en mindre åndbar sko. Det er vigtigt at være opmærksom på, at lædersko med Aqua-Cell er vandtætte fra start og ikke behøver nogen former for imprægnering, da det vil mindske åndbarheden.

HVORDAN RENGØRER JEG MIN AIRTOX SKO, SÅ DE HOLDER BEDST MULIGT?

Det er meget vigtigt at rengøre dine sko jævnligt. Efter beskidt brug skal du vaske dem med en fugtig klud, svamp eller blød børste. Brug aldrig kemiske rengøringsmidler – lunkent vand virker i de fleste tilfælde. Hvis ikke det er tilfældet og snavset er genstridigt, anbefales det at du bruger et minimum af et meget mildt rengøringsmiddel såsom almindeligt opvaskemiddel.

Når du skal tørre våde sko, anbefales det at fylde dem med papir for at absorbere fugtigheden indefra for at opretholde deres form. Lad skoene lufttørre i et ventileret område – tør dem ikke tæt på nogen form for varmekilde, da direkte varme vil tørre dine sko ud og gøre dem mindre holdbare.

Fjern altid indvendigt skidt fra støvler, så de ikke ødelægger skoens indre. Husk også regelmæssigt at fjerne snavs fra snørrehullerne.
Hvis læderet på skoene virker tørt anbefales det, at du smører en lille mængde på skoen for at sikre at læderet er glat og smidigt. Dette kan gøres lejlighedsvist for at oprette læderets smidighed og undgå at stingene på skoen springer op  – brug dog kun en lille mængde læderfedt.


AIRTOX og UTURN
Sko med UTURN kan i nogle tilfælde knirke. Dette skyldtes den friktion, der opstår når wirene fra snøresystemet glider mod læderstykket, der sidder nedenunder. For at afhjælpe denne lyd, anbefales det, at du smører en lille mængde læderfedt på det stykke læder, som sidder under wirene. Dette vil foruden at eliminere mulige lyde og forhindre læderet i at udtørre. Vi anbefaler også lejlighedsvis at rense dit UTURN-system for at forlænge holdbarheden. Du rengøre dit UTURN-system ved forsigtigt at fjerne støv eller andre patrikler fra rotationsenheden (hjulet).

HVAD ER HOLDBARHEDEN FOR ET PAR AIRTOX SKO?

Uanset om vi snakker sikkerhedssko eller sko generelt vil holdbarheden og levetiden variere alt efter hvordan og hvor meget de bruges. Det du kan gøre for at maksimere holdbarheden af dine AIRTOX sko, er at følge vores guide for skopleje, på den måde undgår du  for eksempel udtørret læder. Vi anbefaler alle at følge vores guide og vedligeholde deres sko jævnligt.